Det du hører - glemmer du
Det du læser - husker du
Det du øver - lærer du

Metoden

Det er hjertet i filosofien bag hjerteslagets undervisnings metode
Da jeg fik min instruktør uddannelse i hjemmeværnet var dette "SÆTNINGEN", som jeg efterfølgende baserer al min undervisning på. Som førstehjælpsinstruktør i hjemmeværnet stræber vi efter 80 / 20 princippet. 80% elevaktivitet og kun 20% teori
Teorien danner grundlaget for øvelserne, Og det er øvelserne vi lærer af.
Dette princip har jeg videreført til hjerteslaget, og det er en succes.
De latinske fraser og lægelige udtryk bruges ikke. Istedet lægges der vægt på det jordnære danske sprogbrug som vi alle forstår.

Udstyret

Må man aldrig gå ned på!!
Det gør hjerteslaget ikke, for at du som kursist får mest øvelse(læring) bruges der f.eks. altid 8 genoplivninvgsdukker, 4 hjertestartere pr. kursus(max: 16 kursister). Derved får hver enkelt kursist langt mere tid til øvelserne.(vi arbejder i teams af to samt 4 personer) under hjerte - lunge - redning(hjertemassagen).

Førstehjælpsbeviser

Efter kursus oprettes der et førstehjælps bevis hos Dansk Førstehælpsråd(DFR) som automatisk mailes til kursissten. Fra 1 Jannuar 2016 overgik DFR til elektroniske beviser. Dette er en pdf fil i A4 størrelse.
Som førstehjælpsinstruktør er jeg medlem af Foreningen af selvstændige førstehjælpsinstruktører(FSFI), som har en samarbejdsaftale med Dansk førstehjælpsråd(DFR).

Grundlaget

I 1992 - 1993 aftjente jeg min værnepligt og valgte efterfølgende at blive udstationeret som FN-Soldat i det tidligere Jugoslavien.
Her har jeg bl.a. behandlet svært tiskadekomne soldater på kanten af et minefelt.
Oplevelser som har sat sig på hukommelsen, og som gør at jeg ved hvor effektivt basal førstehjælp kan være.
Det er her grundlaget for Hjerteslaget er startet. Jeg ønsker at gøre folk gode/bedre til den basale førstehjælp!

Førstehjælp skal være sjovt, og hyggeligt.
Men vigtigst, det skal være lærerigt